al gejailbreaked
 
Is iOS 7 al voorzien van een Jailbreak? Nee. Maar als jij degene bent die dat antwoord kan omzetten in ‘Ja’, dan staat er een mooie prijs op je te wachten in de vorm van keiharde centen, dat bij elkaar wordt gesprokkeld door de jailbreak community. Dat is in ieder geval het idee van de makers van https://isios7jailbrokenyet.com/
Dit is een website waar iedereen geld kan doneren om een open source iOS 7 jailbreak te bekostigen. Of anders gezegd, een manier om een jailbreak ontwikkelaar te betalen voor het maken van een iOS 7 jailbreak.
De onderneming heeft al over de $ 5000,- gegenereerd op het moment van schrijven. Het gebruikt Stripe om betalingen te ontvangen van mensen die niet aan de restricties van Apple vast willen zitten. Het prijzengeld gaat naar de ontwikkelaar(s) die als eerste een open source untethered jailbreak voor iOS 7 realiseren. Zoals je wellicht verwacht, zijn er wel een aantal eisen waar de jailbreak aan moet voldoen.
De criteria is als volgt: de jailbreak moet werken op de iPhone 4S, iPhone 5, 5C, 5S en moet draaien op de laatste versie van iOS 7, momenteel iOS 7.0.4. Ook moet het een Untethered Jailbreak zijn. Het moet gratis toegankelijk zijn en moet worden uitgebracht on een OSI gekeurde licentie.
De prijs is een idee van Chris Maury, oprichter van Conversant Labs. De overige drie leden van het project zullen als mede jury dienen, samen met Maury. Dit zijn Cory Doctorow van Boing Boing, Kyle Wiens van de bekende website iFixit en professor Biella Coleman.
Waarom doen zij dit? 

“We strongly believe that users should have the freedom to control their devices. We wanted an open source jailbreak for iOS 7, giving users the capability to install what they want on their own devices and the ability to audit the code they’re using to do so. Jailbreaking is also critical to ensuring that the disabled are able to use their mobile devices as easily as possible. So we started a prize for the first people who can do it.”

De hoop is dat deze campagne potentiële hackers er toe zet om een iOS 7 jailbreak te bewerkstelligen. Tot zo ver zijn er circa 178 donaties verricht en het is nog steeds tellende.
Wat denk jij van dit idee? Denk jij dat dit kan leiden tot een succesvolle open source untethered jailbreak. Of denk je dat het weinig bijdrage zal brengen aan een jailbreak. Cydia opricht Jay Freeman, ook wel Saurik genaamd, heeft ook zijn mening gegeven:

“The primary problem I have with this website is that it attempts to change the dynamics from one of “people who do things that are fun to make devices more open” to one of “people who do things to win cash prizes”. Meanwhile, it changes the dynamics in the minds of the people contributing: normally, people contribute after the fact to the teams that built something that they found of value; under the model of this website, people contribute ahead of time, and then hope that the thing that is released works for their specific device (or even “runs on their computer”, etc.), and if it doesn’t they are kind of out of luck.”

Nogmaals, wat zijn jouw gedachten? Doe jij een ook bijdrage? Laat het ons hieronder weten.
Join the Forum discussion on this post

10 antwoorden
 1. brian
  brian zegt:

  Wrm duurt het zolang voor dat hij uitkomt?
  ze zeiden dat het niet lang ging duren.
  als ze weten hor een jailbreak te maken is waren duurt het dan zolang dat snap ik niet.
  of weten ze het nog niet ?

  Beantwoorden
 2. 600
  600 zegt:

  Aan priscilla
  Vergeet een Jb om een simlock tegen te gaan je wacht al te lang voor niets ga naar een alternatieve gsm of mobile winkel en laat de lock weghalen probleem opgelost want het wachten is zinloos …
  Aan Brian
  Ze weten al te goed hoe een jb te maken ,
  Probleem ! (vandaar er geld word tegen gesmeten voor een Jv) is een oorlog van program ingenieurs de ene (Apple) die zyn mensen betaald om zo goed mogelijk zyn producenten te beveiligen (eenig idee waarom iPhone zo duur is ? Vanwege onderzoek n prestatie gerichte software om maar van het design te zwijgen) 10 talle mensen die 8 en meer uren kloppen dan jij gaat werken om toestellen aan hun hoge norm te krygen .
  Anderzijds de jb die mogelijke fouten en poorten opsporen die bruikbaar zijn voor een jb n elke stap of functie van het toestel nagaan en dat zyn een hoop encrypties + er zyn jb Drs die ook gaan werken en dus minder uren kunnen spenderen … Daarboven blijft Apple na zyn uitgave zoeken achter mogelijke fouten vandaar kleinere updates x.0.1 , x.0.2 e.d … Geloof mij op m’n woord dat dit niet makkelijk is aangezien ik in die wereld heb gezeten n het is geen lachertje ondanks de knowhow blijft het kopbreken en testen en dat dan enkel voor de eer … Slechts 1 letter of cijfer mis in je encryptie en daaaaag alles opnieuw van vooraf aan nachecken + het risico op n gebrickte iPhone die goed is voor de vuilbak … Ik wacht wel rustig in de zetel tot het zover is zelf al is er een jb wil nog niet zeggen dat iedereen geschikt is deze op de juiste manier op zyn device te zetten zonder n brick risico dus … Veel geluk n respect. Aan de jb ker(s) die het voor mekaar gaan krygen …

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *