Ongeveer 12 maanden geleden werd de eerst iPad geintroduceerd. Gisteren heeft Apple de iPad 2 geintroduceerd in een media event in San Francisco.Natuurlijk een vraag op ieder zijn lippen: wat kan dit apparaat doen als hij gejailbreakt is? Het is nog een beetje vroeg om te weten waar Geohot, het iPhone Dev Team en het Chronic Dev Team mee bezig zijn, maar dat weerhoud ons er niet van om te speculeren!
Zoals altijd, fatsoenlijke multitasking (hardwarematig) is iets waar iOS gebruikers al een lange tijd naar opzoek waren. Met de versterkte kracht binnen de iPad 2 zou echte multitasking echt tot zijn recht komen. Applicaties zoals Backgrounder, te vinden in Cydia, kunnen de jailbreak applicaties aangepast worden tot het scherm van de iPad met de mulitask mogelijkheden. De mogelijkheden zijn oneindig!

 
De toevoeging van twee camera’s creëert ook nieuwe mogelijkheden. Met Apple zijn strakke toenadering tot de AppStore, kunnen nieuwe en interessante applicaties zich een weg banen naar de Cydia Store.

We weten dat iOS 4.3 betaversies multitouch bewegingen ingebouwd hadden. Maar we weten ook dat Apple deze niet inbouwt in de definitieve versie van iOS 4.3. Misschien in iOS 5? Maar voor degene die niet kunnen wachten kunnen deze activeren door een aantal .plist bestanden aan te passen na het jailbreaken van iOS 4.3.
Betere notificaties voor iOS? Misschien dat dit aanwezig zal zijn in iOS 5, maar dit zal niet beschikbaar komen tot tenminste deze zomer (WWDC, iPhone 5 lancering). De recente (beta) vrijgave van MobileNotifier via Cydia is een dergelijke app die een nieuwe manier van notificaties met zich meebrengt.
De iPad 2 heeft de potentie om briljant te zijn, of niet. De tijd zal het leren en we kunnen niet wachten totdat ontwikkelaars laten zien wat ze allemaal kunnen bereiken via Cydia.
Maar de echte vraag is: wanneer zullen we een jailbreak zien voor de iPad 2 met iOS 4.3? Omdat de iPad 2 compleet nieuwe hardware heeft zijn de kansen groot dat Apple de bootrom exploit, gebaseerd op de Limera1n exploit, heeft gedicht. Als dat het geval is, zullen iPad 2 gebruikers waarschijnlijk niet kunnen jailbreaken tenzij de SHAtter exploit nog functioneert. Maar als de SHAtter exploit ook gedicht is, zal iemand een andere bootrom exploit moeten vinden in de nieuwe hardware om iOS 4.3 te kunnen jailbreaken.
But the real question is, when are we going to see the jailbreak for iPad 2 on iOS 4.3? Since iPad 2 is a complete new hardware, chances are that Apple might have patched the bootrom based Limera1n exploit in this new hardware. If that’s indeed the case, then iPad 2 users wont be able to jailbreak until and unless the leaked SHAtter exploit is also not patched. But if SHAtter is also patched, then someone will have to find another bootrom exploit in the new hardware for us to jailbreak it on iOS 4.3.

iPhone ontwikkelaar en hacker Joshua Hill,die ook GreenPois0n RC5/6 heeft ontwikkeld, hoopt dat SHAtter nog aanwezig is in de iPad 2.

p0sixninja: We’re crossing our fingers and hoping that at least SHAtter is still in iPad 2.

We zullen natuurlijk moeten wachten totdat de iPad 2 wordt vrijgegeven op 11 maart. Tot dat moment: houdt ons in de gaten!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *