Het iPhone Dev Team heeft nieuwe informatie vrijgegeven omtrent de iOS 4.2.1 jailbreak en unlock situatie.


Direct wordt al aangeraden om niet te updaten naar iOS 4.2.1. Zoals altijd moeten Ultrasn0w unlockers ver weg blijven van deze officiële firmware. Aangeraden wordt om te wachten op een jailbreaktool waarmee je een gepersonaliseerde (custom) firmware kan maken die er voor zorgt dat de modemfirmware (baseband) niet update. Als je geen unlockers bent kan je verder lezen!
Het beste nieuws is voor gebruikers van een iPhone 3G, een oudere iPhone 3GS en een non-MC iPod touch 2G. Door een combinatie van een pwnage2 exploit, de arm7_go exploit, de 24kpwn exploit en de limera1n exploit, is je toestel volledig te jailbreaken. Dit is dus een untethered jailbreak voor iOS 4.2.1.
Het volgende is voor de eigenaren van de meer recentere toestellen. Het goede nieuws is dat d.m.v. Geohot zijn limera1n exploit, alle recente toestellen zijn te jailbreaken. Het slechte nieuws is dat deze jailbreak tethered zal zijn. Dit houdt in dat je een pc of Mac nodig hebt om je toestel in staat van jailbreak op te starten.
@comex is hard aan het werk om een methode te vinden voor een untethered 4.2.1 jailbreak, maar zal gebruik moeten maken van jouw opgeslagen 4.1 SHSH blobs om gebruik te kunnen maken van deze jailbreak. Wanneer deze jailbreak beschikbaar komt is nog niet bekend. Kijkend naar de vorige jailbreaks duurt het nog wel even!
Dus wanneer gaat dit nou allemaal gebeuren? Als je een jailbreak ontwikkelaar bent kon je al gebruik maken van Redsn0w om 4.2.1 te jailbreaken. Je hebt dan geen werkende Cydia, maar kan gebruik worden gemaakt van SSH. Maar buiten dat, MobileSubstrate, waar veel applicaties op zijn gebaseerd, werkt nog niet optimaal.
Ondertussen moet je er voor zorgen dat je je SHSH bestanden van iOS 4.1 hebt opgeslagen. Deze bestanden zullen erg belangrijk worden voor een toekomstige jailbreak.
Update:
De bekende iPhone ontwikkelaar en hacker Joshua Hill van het Chronic Dev Team heeft een schatting gegeven voor een update van de jailbreaktool GreenPois0n voor het jailbreaken van iOS 4.2.1. Een tethered jailbreak zal binnen de komende dagen worden vrijgegeven.
Deze zogeheten tethered jailbreak zal dus alleen van toepassing zijn op de nieuwe modellen zoals: de iPhone 3GS (nieuwe bootrom), iPhone 4, iPad, iPod touch 2g (MC model), iPod touch 3G en de iPod touch 4g. De oudere toestellen kunnen untethered worden gejailbreaked met tools als redsn0w.

4 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *