Chpwn heeft zojuist op zijn twitter-account een linkje geplaatst naar een blog met daarop vragen die Saurik beantwoordt over Cydia.

het Cydia logo


 

Op de website is te zien dat gebruikers vragen stellen en opmerkingen plaatsen waar Saurik verrassend genoeg op in gaat. Dit is leuk om te zien, aangezien Saurik niet veel nieuws in de wereld loslaat met betrekking tot zijn alternatieve AppStore: Cydia.
De volgende vragen zijn door Saurik beantwoord en vervolgens door mij samengevat:
Multitasking voor Cydia is er nog niet. Hoe komt dit?

Volgens Saurik is dit op het moment simpelweg nog niet mogelijk. Dat komt omdat modificaties om tot de root gebruiker te komen niet mogelijk zijn, omdat zaken als Springboard gebruik maken van een gebruiker met meer restricties, de Mobile. Cydia draait namelijk als Root gebruiker. Hierdoor is het niet mogelijk om een proces vanuit de Mobile restricties te processen te laten hervatten. Om dit aan te passen zou Cydia zijn snelheid aan dat proces moeten inleveren. Dat is juist het dilemma, iedereen wilt namelijk dat Cydia sneller wordt.
Hoe zit het met het uiterlijk van Cydia. Komt er ook een back-up functie in Cydia?
Om een back-up functie te maken is er geen nieuwe versie van Cydia nodig. Het heeft echter wel wat tijd nodig om erachter te komen hoe Cydia dan moet omgaan met zoveel gebruikers. Met functies als back-up wordt ook de privacy goed overwogen. Het moet 100% zeker zijn dat niemand behalve de gebruiker bij de lijst met geinstalleerde Cydia apps komt.
Wat betreft het uiterlijk is Saurik iets aan het bouwen dat concurreert met Apple software. Hij probeert daarbij het uiterlijk te updaten zodat het er allemaal goed uitziet. Het is echter niet het uiterlijk dat storend is, maar de omgang met repo’s.
Een zeer groot pluspunt is dat in Cydia 1.1 ondersteuning komt voor meer talen, ook Nederlands.

Chpwn stuurde mij, de schrijver van dit artikel, een lijst met variabelen die ik lekker mocht vertalen in het Nederlands. Gelukkig waren er nog 100 Nederlanders die dit graag van me over wilden nemen.

Waarom worden ‘nerd’ achtige termen gebruikt zoals Changes in plaats van ‘new releases/updates’.
Saurik beweert dat het helemaal niet de bedoeling was om termen te gebruiken die normale gebruikers niet helemaal gebruiken. Changes is namelijk geen ‘nerd’ achtige term. Daarbij past ‘new releases/updates’ niet in het tabje onderin Cydia, omdat de tekst te lang is.
Hopelijk wordt Cydia 1.1 sneller!
Net als iedere update van Cydia probeert Saurik Cydia sneller te maken. 1.0.3366 was al sneller dan 1.0.3222 en ook Cydia 1.1 zal weer sneller worden. Dat was al te zien bij de demonstratie van de untethered jailbreak van comex: Snelheid Cydia 1.1
Nieuw in Cydia 1.1 is Cytore. Dit is een nieuwe manier om locale metadata op te slaan om bestanden snel te laden vanaf flashgeheugen.
Komt er een rate en review systeem in Cydia?
Nee. Dit heeft Saurik een tijdje geprobeerd, maar het bleek een regelrechte ramp te zijn. Het commentaar moest gemodereerd worden op slechte comments. Totdat er een nieuw en innovatief systeem komt, zal dit niet in Cydia verschijnen.
Ik zil graag voordat ik iets installeer zien of ik een respring moet doen of een herstart van mijn iPhone, iPad of iPod Touch.
Ook dit is niet gemakkelijk te realiseren, omdat het van de firmware afhangt of er een respring plaats moet vinden of een herstart. Het hangt daarbij puur van het type applicatie af welke actie ondernomen moet worden. Zaken zoals Winterboard worden zodanig geimplementeerd dat een herstart het meest van de tijd nodig is.
Ik zou graag een oplossing willen zien voor de errors die ik krijg voor mijn repo’s.
Hoewel Saurik benadrukt dat dit vaak aan de repo’s ligt, komen er opties zodat de repo’s gemakkelijk verwijderd kunnen worden zodat de foutmeldingen minder vaak voor zullen komen. Met dat in gedachten moeten gebruikers in het vervolg ook het geinstalleerde thema of app verwijderen die via die repo is geinstalleerd.
 
Kortom, het ziet ernaaruit dat Cydia 1.1 met veel verbeteringen zal komen. Daarnaast zullen nieuwe eigenschappen geintroduceerd worden die het gebruik van Cydia aangenamer zullen maken!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *