Vandaag is er goed nieuws verschenen voor jailbreakers die aankomende herfst hopen te updaten naar iOS 9. Thomas Fox-Brewster van Forbes sprak met Liang Chen van de hacking groep Keen Team die aangeven dat ze er aan werken om hun allereerste jailbreak vrij te geven. Voor iOS 9 welteverstaan.
iphone_6_plus

 
Chen zegt dat het team op moment van spreken bezig is met de recentelijk vrijgegeven iOS 9 beta voor ontwikkelaars. Ze geven aan dat ze zelfs contact zullen zoeken met het bekende Pangu team voor assistentie. Ze willen de iOS 9 jailbreak vrijgeven direct nadat iOS 9 verschijnt voor het grote publiek.
Chen zijn commentaar is er welkom bij de jailbreakers, want er is het afgelopen half jaar geen een jailbreaktool verschenen. Daarnaast werkt Apple aan ‘Rootless’, die jailbreaken aanzienlijk bemoeilijkt.
Maar het 12 man sterke Keen Team (ook wel K33nTeam genoemd) is klaar voor de uitdaging. De groep heeft meer dan $60.000,- gewonnen tijdens de Mobile Pwn2Own wedstrijden door MobileSafari te hacken. Recentelijk hebben ze ook een tool vrijgegeven om de Samsung Galaxy S6 te kunnen rooten.
 
De laatste versie die momenteel gejailbreakt kan worden is iOS 8.1.2, maar er wordt ook gesproken over kwetsbaarheden in iOS 8.3 en iOS 8.4. iOS 8.4 wordt vrijgegeven door Apple op 30 juni 2015. Zoals gezegd, iOS 9 is momenteel in bèta fase en komt pas uit in de herfst.
 
 

Join the Forum discussion on this post

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *