Hoewel er geen officiële bevestiging is van een ontwikkelaar of team van mensen die werken aan een openbare iOS 12 jailbreak, lijkt het erop dat we een stap dichter bij een iOS 12 jailbreak zijn.


In een post gepubliceerd op reddit, lijkt het erop dat een krachtige sandbox-escape voor iOS 12.0-12.1 is vrijgegeven, en voedt de speculatie dat er een publieke jailbreaktool kan worden gemaakt en wordt vrijgegeven in de toekomst met ondersteuning voor Apple’s nieuwste en grootste mobiele besturingssysteem; iOS.

Interessant was een van de eerste reacties op de post, de ontwikkelaar van unc0ver en iOS hacker Pwn20wnd zelf, die aangeeft of de iOS 12 sandbox-escape zou kunnen werken op iOS 11.4.1 of niet. Pwn20wnd antwoordde ook op een fervent jailbreaker die interesse toonde in iOS 12 ondersteuning die wordt toegevoegd aan unc0ver, antwoordend met “wordt nu niet gehyped”.

Zoals het lijkt, deze bijzondere sandbox-escape zou compatibel kunnen zijn met de kwetsbaarheid van het Pangu Team IOHID voor iOS 12.0.x. Dat gezegd hebbende, kan het potentieel helpen bij het produceren van een iOS 12 jailbreak; maar zoals Pwn20wnd al aangaf, dat betekent niet dat er snel een jailbreak beschikbaar is.

Gezien de omstandigheden raden we niet aan om te upgraden naar iOS 12 als je al momenteel een jailbreak hebt op iOS 11.
Het bouwen van een jailbreak vereist meer dan een enkele sandbox escape of exploit; jailbreak tools vragen vaak om talrijke exploits en een ontwikkelaar die bereid is om tijd en middelen te steken in het bouwen van een jailbreak tool. Dus hoewel niemand op dit moment lijkt te werken aan een publieke iOS 12 jailbreak, is het op zijn minst geruststellend om te zien hoe een belangrijk puzzelstukje in de schoot van de jailbreak gemeenschap valt.

Met name het beveiligingsbedrijf KeenLab heeft aangetoond dat het inderdaad mogelijk is om iOS 12 te jailbreaken, maar hun jailbreak werd nooit vrijgegeven aan het publiek en werd intern bewaard voor testdoeleinden.