Je bent hoogstwaarschijnlijk bekend met twee ontwikkelaars genaamd David Wang en Cyril Cattiaux, ook wel respectievelijk bekend als PlanetBeing en pod2g. Als je dit leest wacht je vast en zeker op het moment dat ze een untethered jailbreak voor iOS 6 en
de iPhone 5 de wereld in helpen. Het goede nieuws is dat ze dichtbij komen en ze er niet alleen voor staan.
absinthe
Er wordt vaart achter de ontwikkeling van de iOS 6 jailbreak gezet doordat andere ontwikkelaars hun kennis delen met de twee genoemde hackers. Hier zijn de recente ontwikkelingen:
dream-team
Nikias Bassen, David Wang, Cyril Cattiaux, and Joshua Hill, presenteren tijdens Hack In The Box 2012
Allereerst Nikias Bassen, de ontwikkelaar ook wel bekend als Pimskeks, heeft zijn weg terug gevonden naar security research en het jailbreaken na wat tijd te hebben doorgebracht met zijn familie. Nikias zit samen met planetbeing en pod2g in het zogenaamde Dream Team en is verantwoordelijk voor de Absinthe 2.0 jailbreak. Gisteren tweette de ontwikkelaar: “Geen tijd om te rusten, het is tijd om dingen voor elkaar te krijgen!”
Zo zijn er andere ontwikkelaars die vanuit andere hoeken opzoek zijn naar kwetsbaarheden in de firmware. Als voorbeeld Joshua Drake, een beveiligingsexpert en winnaar van de DefCon competitie, zoekt naar webkit kwetsbaarheden, de motor achter Safari. Ook andere ontwikkelaars vroegen zich af of Safari kwetsbaar is. Joshua Hill,
ook wel P0sixninja genaamd, wist snel te reageren met het volgende:
joshua
Het duurde niet lang voordat nog een ontwikkelaar zich meldde:
joshua2
Het ziet er echt naar uit dat de heren een goede voortgang maken met de jailbreak, zoals ook aangegeven in ons vorige bericht:
pod2g irc tweet
Het ziet er zeker goed uit! Ik zit op het puntje van de stoel te wachten op een untethered jailbreak voor mijn iPhone 5 en iPad 2.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *