Als je het nieuws de laatste week een beetje in de gaten hebt gehouden, is je waarschijnlijk opgevallen dat er een beta versie van JailbreakMe 3.0 was uitgelekt. Het bleek dat de jailbreak toevallig is ontdekt en publiekelijk is gemaakt. Uit een e-mail met @comex blijkt dat JailbreakMe, voornamelijk geschikt voor de iPad 2, waarschijnlijk morgen uit zal worden gebracht.


Een lid van het MacRumors forum, MultiMediaWill, die tevens verantwoordelijk was voor het uitlekken van de beta versie, heeft getracht zijn excuses aan te bieden aan Comex via de mail. Dit deed hij nadat hij de JailbreakMe bestanden en YouTube video’s had verwijderd uit “schaamte”. Nu comex aan beetje in tijdnood zit, aangezien Apple het gat naar verwachting al aan het dichten is, zal hij JailbreakMe.com zo spoedig mogelijk afronden. Omdat hij in het westen van Amerika woont, wordt gespeculeerd of het vandaag nog zou komen of dat dit morgen zal worden. Comex kennende heeft alle tijd van de wereld, en zullen we dus morgen de tool zien verschijnen. We kunnen alleen maar afwachten op de langverwachte jailbreak voor de iPad 2 op iOS 4.3.3.
De jailbreak is gemakkelijk toe te passen, omdat het een userland jailbreak is. Een userland jailbreak wordt gerealiseerd door bijvoorbeeld via een beveiligingsfout in het PDF systeem, een PDF bestandje in te laden dat eigenlijk een code is. Op deze manier kan bijvoorbeeld Cydia toegang krijgen tot de bron van iOS en kunnen andere applicaties van derden geïnstalleerd worden. Een userland jailbreak is zeer eenvoudig toe te passen, omdat er geen applicaties zoals Redsn0w nodig zijn, maar direct toe te passen is vanuit MobileSafari op het iToestel.
Daarvoor is de volgende site opgezet, die dus nog vernieuwd moet worden om iOS 4.3.3 op de iPad 2 en overige toestellen te jailbreaken.
http://www.jailbreakme.com/
 
 

2 antwoorden
 1. Henkie
  Henkie zegt:

  “Omdat hij in het westen van Amerika woont, wordt gespeculeerd of het vandaag nog zou komen of dat dit morgen zal worden”
  Die moet je me ff uitleggen 🙂
  West coast US liep de laatste keer dat ik het checkte 9 uur op ons achter.. Dus morgen of overmorgen is daarvan het gevolg; niet vandaag of morgen 🙂

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *