i5-BACKWHIi5-BACKBLA
Tegenwoordig loopt het merendeel van de mensen in Nederland rond met een smartphone. Een groot deel daarvan heeft dan weer een iPhone. Nu krijg je de iPhone 4 en 5 gratis bij je dure abonnement. Voor bijvoorbeeld een abonnement van 47 euro per maand krijg je een paar jaar lang zo’n mooie iPhone 5 t.w.v. zo’n € 650. Dat is niet gek. Het zou wat wezen als je zelf die iPhone moest aanschaffen, om er vervolgens ook nog eens een abonnement bovenop te krijgen. Dan neemt niemand een iPhone. Maar op heel veel fronten in onze samenleving kunnen we niet meer zonder een iPhone. Hij wordt dan ook massaal gebruikt.
Ik hoor dan ook regelmatig dat er onvoorzichtig met deze dure apparaten wordt omgegaan en dat deze, al dan niet per ongeluk, op de grond vallen waarbij frontje, onderdelen of zelfs de complete behuizing kapot gaat. Je kunt jezelf natuurlijk een nieuwe iPhone 4 of 5 aanschaffen, als het salaris je dat permitteert. Maar, je kunt zo’n iPhone ook uiteenzetten in allerlei onderdelen en  het per onderdeel gaan bekijken. Zo hoeft de reparatie van een iPhone 5, om deze weer in topfitte vorm te krijgen, niet per definitie een dure grap te zijn. Ga je uit van de behuizing van de iPhone 5 dan ben je ondanks de prijs toch veel goedkoper uit dan een nieuwe iPhone of een nieuw abonnement.
Onlangs was er een dame van één van de kantoren in het kantoorgebouw waar ik zit, die ineens spontaan haar iPhone laat vallen op de grijze betonnen stoeptegels voor het gebouw. De hele achterkant was naar z’n…  ’T is maar net hoe het valt en deze viel dus echt verkeerd.
Gelukkig dat ik in de buurt was en de overstuurde dame kon kalmeren. “Het valt allemaal te repareren”, zei ik om haar te troosten. Na een glas water, nam ik haar mee naar www.icase.nu en liet haar zien dat je bij hen een behuizing achterkant voor € 116,95 kunt aanschaffen. Dat is niet de originele behuizing voor de iPhone 5. Het is Chinese makelij, wordt naar Nederland geïmporteerd, maar is net zo goed als de originele onderdelen van Apple.
Het is even een flinke hap uit de portemonnee, maar toch noodzakelijk en goedkoper kun je het niet krijgen. Ik vertelde haar dat ik wel bereid was de iPhone voor haar in elkaar te zetten. Het kind kan daarin de was doen, want met de duidelijke filmpjes die op Youtube te vinden zijn zet je alles met de beste begeleiding in elkaar.
Misschien moet er nog een ander onderdeeltje bij, of een setje nieuwe schroefjes. Voor de onderdelen hoef je het bij iCase niet te laten, want de meeste onderdelen voor zowel de iPhone 4 als 5 kosten nog geen tientje. De enige extra kosten zijn eventueel een gereedschapssetje en de verzendkosten. De lieve dame in kwestie was binnen een week weer volop aan het bellen. “Voor mijn werk”, zei ze er bij. Ik zit nog wel steeds te wachten op het gebakje dat ze me beloofd heeft.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *