“Het ziet er naar uit dat al mijn A5(X) toestellen volledig untethered gejailbreakt zijn, voor altijd. 🙂 ” Dat zegt iH8sn0w op Twitter, de ontwikkelaar achter Sn0wbreeze en andere jailbreak apps. Het commentaar wekt veel vreugde op. Dit hebben we namelijk niet meer gezien sinds de LimeRa1n exploit.
pwnedlogo
Hij geeft aan dat het niet gaat om een bootrom exploit, maar om een krachtige iBoot exploit. Het ziet er niet naar uit dat hij de exploit binnenkort vrij gaat geven, het lijkt er echter wel op dat hij hem gaat gebruiken voor toekomstige jailbreaks en om bugs te vinden in toestellen met een A6/A7 chip.
Hieronder de tweet waar we het over hebben en waar hij laat zien dat hij de sleutel heeft tot het versleutelde gedeelte van de A5 en A5X toestellen.
2-2-2014 20-58-43
 
En hieronder de bevestiging.


 
iH8sn0w gaat verder en zegt dat de iBoot exploit net zo krachtig kan zijn als een bootrom exploit als hij correct wordt toegepast. Hij geeft aan later te kijken naar de A6 chipset. Als gevraagd word of hij hem vrij gaat geven geeft de hacker aan; “Nee, ik houd hem waarschijnlijk voor privé gebruik en voor de ontwikkeling van toekomstige jailbreaks”.
De A5 processor is toegepast in de iPad 2, Apple TV 3, iPhone 4S, iPod Touch 5G en de iPad Mini. De A5X processor is toegepast in de iPad 3. Dus laten we hopen dat dit ook eens goed nieuws is voor Apple TV 3 gebruikers!!
Dus wat betekend dit allemaal? Niet zo veel op het moment. Maar zijn ontdekking kan erg belangrijk zijn in toekomstige jailbreaks. 
 
Join the Forum discussion on this post

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *