Er komen steeds meer kleine stukjes aan informatie boven water wat betreft een mogelijke jailbreak voor iOS 8.3 en iOS 8.4. Zo ook over het jailbreaken van iOS 9, die hoogstwaarschijnlijk aangekondigd gaat worden tijdens de WWDC presentatie op aanstaande maandag 8 juni 2015. 
pangu logo
Cammy Harbison van iDigitalTimes had een poosje terug een interview afgelegd met Ray Xie van het TaiG Jailbreak Team. Hierin gaf Ray aan dat het TaiG team zijn vizier zet op iOS 9 en toekomstige jailbreaks. Niet lang daarna begon Pangu, het andere Chinese team dat verantwoordelijk is voor recente jailbreaks, nieuws vrij te geven dat ze een iOS 8.3 jailbreak willen vrijgeven, direct nadat Apple iOS 8.4 online zal zetten.
Dit is opmerkelijk, want dat betekent dat jailbreakers een firmware zullen achterlopen op de meest recente. Als er kwetsbaarheden binnen iOS 8.3, waarvan de jailbreak gebruik zal maken, nog niet gedicht zijn in iOS 8.4, is de kans groot dat iOS 8.4 ook te jailbreaken zal zijn en we daar ons niet erg druk om hoeven te maken.
De Chinese website Tools4Hack heeft bekend gemaakt dat de iOS 8.3 jailbreak gedemonstreerd is door Pangu tijdens de 2015 Mobile Security Conference (MOSEC) in Shanghai. We kunnen dit helaas zelf niet verifiëren behalve het voor waarheid aan te nemen.
Dus wat kunnen we hier allemaal uit opmaken? Zullen we een publiekelijke iOS 8.3 of iOS 8.4 jailbreak zien? Of moeten we wachten totdat iOS 9 voor het publiek beschikbaar wordt gemaakt? In alle gevallen is niets met zekerheid vast te stellen. Helemaal niet nu we weten dat Apple met een mechanisme komt dat ‘Rootless‘ heet, dat de veiligheid van iOS flink omhoog zal schroeven en daardoor jailbreaken moeilijker maakt. Een ding is zeker, de interesse bij de hackers is gelukkig nog steeds in hoge mate aanwezig

Join the Forum discussion on this post

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *