iOS 7 gebruikers kunnen hun toestel jailbreaken met de Pangu tool. Pangu is ontwikkeld door een groep Chinese hackers. De jailbreaktool is nu zodanig aangepast (reversed engineered) dat hij werkt met de laatste beta versie van iOS 8.
ios 8 jailbreak pangu
 

Een gebruiker die op reddit gaat met de naam w0rldello beweert dat hij de Pangu binary heeft gepatched zodat de mogelijkheid er is om iOS 8 te jailbreaken. Als bewijs plaatste w0rldello screenshots van het Pangu app icoontje samen met het iOS 8 Control Center menu. Ook liet hij de Pangu Mac app zien dat een aangesloten iPhone 5s toont die draait op iOS 8.
pangu ios 8 jailbreak proof
De Reddit gebruiker geeft aan dat Apple de kwetsbaarheden die gebruikt werden in Pangu 1.0.x heeft gedicht, maar dat de kwetsbaarheden die gebruikt worden in Pangu 1.2.x nog niet gedicht zijn in de huidige iOS 8 beta versies. De zorg is echter of deze kwetsbaarheden wel gebruikt kunnen worden in de iOS 8 Golden Master versie en de definitieve versie.
De aangepaste versie van Pangu mag helaas wegens copyright niet worden gedeeld met het publiek, dus je zal moeten wachten totdat iOS 8 wordt vrijgegeven door Apple zodat het officiële Pangu team de jailbreak zelf zal aanpassen en vrijgeven.
Voorheen gaf BlackGeek, de ontwikkelaar van Geeksn0w, aan dat hij een onofficiële versie van Pangu had die werkte met iOS 8 beta 1 en beta 2, maar daar hoorden we later niet veel meer over.
Hoewel iOS 8 veel nieuwe eigenschappen krijgt zoals widgets en persoonlijke toetsenbordjes die voorheen alleen met een jailbreak mogelijk waren, zou het alsnog mooi zijn als er een vroege iOS 8 jailbreak uit komt. Zo kan de jailbreak community laten zien wat er nog meer uit bijvoorbeeld Extensibility te halen valt.
Join the Forum discussion on this post

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *