Dit is nogal interessant. De bekende iOS hacker en voormalig lid van het Chronic Dev Team, P0sixninja, zegt dat hij genoeg kwetsbaarheden (exploits) heeft in iOS 6 om een nieuwe jailbreak te ontwikkelen. De vorige jailbreak, zoals de meeste weten, is afgesloten door Apple.
Maar het ziet er naar uit dat P0sixninja kwetsbaarheden heeft ontdekt die niet zijn gepatched door het beveiligingsteam van apple in de vorige iOS update (iOS 6.1.3). Hij tweette eerder vanacht: “Nou, het ziet er naar uit dat de volgende jailbreak volledige door mijzelf ontwikkeld wordt”.
Hier is de tweet:
30-3-2013 10-22-51
Maar maak je niet druk, P0sixninja geeft aan dat de Evad3rs nergens heen gaan. Hij heeft de kwetsbaarheden in zijn eentje gevonden.
30-3-2013 10-23-19
 
Het is belangrijk om te vermelden dat hij geen demonstratie heeft gegeven van de werkende jailbreak, op bijvoorbeeld iOS 6.1.3. We mogen er echter van uit gaan dat deze hacker altijd daad bij het woord heeft gegeven. We verwachten echter niet dat hij deze kwetsbaarheden zal verspillen aan iOS 6.1.3, maar zal gebruiken in iOS 7. iOS 7 zal de volgende grote update worden, maar is naar schatting nog een half jaar ver weg.
Planetbeing, of the evad3rs, has also stated that his team has iOS exploits in reserve. But obviously, with Apple’s history of patching them up once they’ve been shown, the smart move is to wait until iOS 7 is released to the public, which could be as late as October.
Dit is natuurlijk goed nieuws voor de jailbreak wereld. Het betekend dat zolang de hackers aanwezig zijn, een jailbreak altijd ontwikkeld zal worden, hoe lastig het ook zal zijn en hoe lang het ook zal duren om een jailbreak te ontwikkelen.
Join the Forum discussion on this post

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *