Afgelopen maand onthulde Joshua Hill, ook wel P0sixninja als bijnaam, een nieuw project waar hij aan werkt genaamd ‘openjailbreak’. Van wat we daarvan meekregen is het een open source verzamelbak die hackers in staat brengt om samen te werken op toekomstige jailbreaking tools.
 
evasi0n-jailbreak
Hill doet dit niet alleen. Er is een team dat werkt aan het project, inclusief ontwerper Surenix die bekend is van het Ayecon thema. We weten nog niet helemaal wat we ervan moeten maken, maar de site is online gegaan.
Als we kijken naar OpenJailbreak.org doet het denken aan een GitHub pagina. De hoofdpagina laat de meeste recente projecten zien die toegevoegd zijn, en als je klikt op de Projects link zie je ze allemaal. Hier vind je zaken zoals ‘bibliotheken voor het misleiden van Apple’s crash report bestanden’ en meer.
openjailbreak-site
De site zelf werkt op Redmine dat een flexibel project management web applicatie is ontworpen door Jean-Philippe Lang. Er zitten handig opties op zoals role based acces control, een flexibel tracking systeem en ondersteuning voor meerdere projecten.
Toegegeven, de rest van dit spul gaat buiten mijn kennis om.
Het ziet er niet uit dat P0sixninja en zijn collega’s hier stoppen. Hij zegt dat openjailbreak.org maar een klein gedeelte is van het gehele plan.
Wij vragen ons echter wel af af hackers hier nou echt hun kwetsbaarheden gaan prijsgeven. Als ze dit gaan doen betekent dit namelijk dat Apple erg snel de kwetsbaarheden met een iOS update kan dichten. Dit zal dan ook invloed hebben op de iOS 7 jailbreak. De jailbreak voor iOS 7 wordt pas vrijgegeven als de final versie er is.
Wat denk jij er over? Laat het ons weten in de comments onderaan.

Join the Forum discussion on this post

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *