Het TaiG team is niet het enige team dat zich momenteel bezig houdt met de ontwikkeling van de iOS 8.3 jailbreak. We zagen al dat Stefan Esser (@i0n1c) een jailbreak heeft voor iOS 8.3, maar we weten dat hij niet publiekelijk met een jailbreak op de proppen komt.
Pangu logo

Het is erg jammer dat Stefan Esser ervoor kiest om zijn jailbreaks en kwetsbaarheden niet openbaar te maken. Hij maakt ons lekker met filmpjes, foto’s en tweets over zijn kunsten. Dit is ook exact de reden waarom hij het met vrijwel iedereen in de jailbreakwereld aan de stok heeft.
Ook het Chinese jailbreakteam Pangu heeft op een negatieve manier te maken met de Duitse hacker. Er is wat heen en weer geklets tussen Pangu en Stefan Esser over hoe een kwetsbaarheid gebruikt is binnen de Pangu jailbreak en de wijze waarop het Pangu team deze heeft bemachtigd.
In een blogpost van het Pangu team hebben ze wat opheldering gegeven omtrent de discussie met Stefan Esser. Een antwoord blijf ik je verschuldigd, want ze lopen elkaar lekker zwart te maken en thats it. Hier zijn we ook niet echt in geïnteresseerd, of wel? Het belangrijkste van die blogpost is dat de woorden erg nauw gekozen zijn.
Opmerkelijk is de laatste zin:
Almost forgot to mention that we also wasted many hours, the same as Stefan, on writing the blog. Because of this, we even haven’t got time to test our exploits on iOS 8.3.”
Een mooie hint van het Pangu Team over de iOS 8.3 jailbreak! Dit laat zien dat ze kwetsbaarheden hebben die ze maar al te graag willen testen op iOS 8.3.
Nu weten we dat er nog een aantal schoonheidsfoutjes voorkomen in iOS 8.3, zoals de vingerafdruksensor die in sommige gevallen niet helemaal lekker werkt. Ik verwacht daarom dat het Pangu Team wacht totdat Apple iOS 8.3.1 uitgeeft zodat we een stabiele iOS versie hebben die een untethered jailbreak kan krijgen.
We zijn gelukkig dus niet afhankelijk van enkel het TaiG team, en gelukkig helemaal niet afhankelijk van Stefan Esser.
 
Join the Forum discussion on this post

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *