Hier is wat nieuws dat we een tijdje niet gehoord hebben: goed nieuws op het gebied van de jailbreak. Het ziet er naar uit dat Pod2g zijn eerste iOS applicatie, podDJ, afgerond heeft. De softwareexpert heeft zijn aandacht weer gevestigd op het hacken van iOS 6.
Zijn herkomst alleen al is goed nieuws, aangezien het er naar uit zag dat hij de jailbreakwereld vaarwel had gezegd. Maar op twitter gaf planetbeing aan dat hij en pod2g twee nieuwe kwetsbaarheden hebben gevonden!
pod2g
Dit is natuurlijk gewelding nieuws. iOS 6 is tot zover erg moeilijk om te kraken door de hackers. In december gaf Mark Dowd al aan dat Apple zijn beveiliging helemaal had omgegooid in iOS om het zo veilig mogelijk te maken, waardoor het erg lastig is om te hacken.
Word echter niet te enthousiast. De ontwikkelaar pod2g geeft aan dat ze nog steeds een aantal wege moeten bewandelen. Zelfs als de jailbreak afgerond is moeten ze het testen op verschillende toestellen, verschillende iOS versies en zal de desktop software getest moeten worden om er zeker van te zijn dat de jailbreak stabiel is.
planetbeing
Maar vooruitgang is vooruitgang, goed bezig jongens!

Join the Forum discussion on this post

3 antwoorden
 1. Christiaan
  Christiaan zegt:

  Allereerst is Google op dit gebied je vriend, misschien heb je er ooit van gehoord… En bij dit soort vragen is wat meer informatie ook wel handig, Apple device, iOS versie op z’n minst.
  Uit de App store kun je niet alles gratis krijgen, voor enkele programma’s zal betaald moeten worden. Natuurlijk zijn er genoeg mogelijkheden om op een andere wijze app’s op je gejailbreakte device te krijgen, probeer eens te Googlen. Hackulo.us, Installous kun je links laten liggen, deze werken niet meer.

  Beantwoorden
 2. Lana Y. Mcintosh
  Lana Y. Mcintosh zegt:

  Het kan nog wel even duren voordat er een universele untethered jailbreak voor iOS 6 publiek kan worden gemaakt, zo bleek vannacht uit de presentatie van @pod2g op de World Wide Jailbreak Conference (WWJC). Volgens het prominente lid van het Chronic Dev Team is vorige week door @chpwn een ‘ failbreak ‘ van de iPhone 5 getoond, waarvoor toegang tot het iOS Developer Program vereist is. Deelname van ontwikkelaars aan het iOS Developer Program gaat bovendien onder andere gepaard met een geheimhoudingsovereenkomst (NDA). Het zal dan ook niet mogelijk zijn om deze methode te gebruiken voor een jailbreak die publiek gemaakt wordt. Toch blijft pod2g hoopvol dat een universele untethered jailbreak voor iOS 6 mogelijk is. De ‘failbreak’ kan door de hackers gebruikt worden voor hun onderzoek doordat ze code als de root-gebruiker uit kunnen voeren. Daarnaast ontdekte p0sixninja dat de Kernel Address Space Layout Randomization (KASLR) implementatie van Apple gebrekkig is. Om alle beveiligingsmaatregelen van iOS 6 te omzeilen zullen echter voor de relatief nieuwere toestellen nog meerdere kwetsbaarheden gevonden en uitgewerkt moeten worden. Pod2g hoopt dat de hackers, die op dit moment nog samen in San Francisco zijn, in de komende weken de benodigde kwetsbaarheden zullen ontdekken. Als het lukt om de kwetsbaarheden te identificeren moeten deze vervolgens nog worden uitgebuit voordat een publieke iOS 6 jailbreak in zicht komt.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *