YouTuben is dan geen werkwoord, maar wel een concept dat veel in de mond ligt. iOS gebruikers houden van YouTube: dat is een gegeven! Het enige probleem is dat iOS niet met een zeer uitgebreide applicatie komt om de gehele YouTube ervaring te beleven.  Daar is nu verandering in gekomen.
Ik weet het; er zijn al verschillende malen getracht om YouTube beter te maken met verschillende Cydia tweaks, maar ik denk dat deze volledige app de YouTube app gemakkelijk mag vervangen. De app heet ProTube en is gemaakt om iedere YouTube app uit de weg te ruimen om eens en voor altijd een goed concept neer te zetten. Alle functionaliteiten op YouTube zijn er in verwerkt en is ontwikkeld door Jonas Gessner.
Als je de applicatie voor de eerste keer opent zie je een knop rechts onderin. Als je daar op drukt valt op dat er een download knop in zit, waar we eigenlijk al lang op zitten te wachten. Er is een knop die je een video laat downloaden, maar ook een knop waar je al je video’s kan downloaden. Hier is een glimp te zien van de applicatie:

Jonas Gessnar was zo vriendelijk om ons een demonstratie te geven van zijn ProTube applicatie die ons laat zien wat er allemaal mogelijk is:
[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=20fT55y5JGM’]
Wat kan ProTube beter dan de standaard iOS 5 YouTube app? Super veel. Maar specifieker: je kan video’s downloaden, het heeft een ad-blocker voor sneller laden, je kan kan video’s beoordelen, commentaar achterlaten, je kan video’s aanbevelen, je YouTube account beheren, hij laadt sneller dan de standaard YouTube app, Hoge kwaliteit en standaard kwaliteit opties, je kan video’s delen of aan je afspeellijst toevoegen, je kan hem in liggende modus besturen en nog veel meer!
Het beste gedeelte is denk ik toch het downloaden. Hier waren we met iOS 5 al op aan het wachten, maar is niet standaard naar voren gekomen. ProTube brengt ons meer opties dan voorheen. De app download de bestanden met hoge kwaliteit en slaat ze op waar je ze ook weer kan hernoemen, verplaatsen of je kan ervoor kiezen om ze later op je computer te zetten. ProTube laat je ook meerdere video bestanden tegelijk downloaden.
De applicatie ondersteund zelfs AirPlay zodat je de video’s kan streamen naar je TV. Daarbij is de gehele gebruikersinterface erg mooi gemaakt.
Een klein minpuntje is dat de gedownloade video’s niet te benaderen zijn vanuit de standaard Video app van iOS. Daar waar ik graag een referentie had willen zien.
ProTube werkt zowel met iOS 4 als met iOS 5 en laat een icoontje achter op je thuisscherm waarmee je de app kan openen.
Naam: ProTube
Prijs: $1.49
Repo: BigBoss
Versie: 1.0
Ontwikkelaar: Jonas Gessner
Waardering: 4,5/5

Join the Forum discussion on this post

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *