Jailbreaking is altijd een kat en muis spel geweest tussen Apple en de jailbreak ontwikkelaars, waarbij Apple kwetsbaarheden dicht waarvan de jailbreaks afhankelijk zijn om tot de iOS bron bestanden te komen. Nu er een nieuwe jailbreak is vrijgegeven weten we vrijwel zeker dat de kwetsbaarheden die gebruikt zijn niet terug gevonden zullen worden in de volgende iOS versie.

taig jailbreaking 2

Het probleem van degenen die gejailbreakt hebben is dat ze de jailbreak niet willen opgeven en daarom niet willen updaten maar daarmee wel beveiligingsrisico’s tegen kunnen komen. Bepaalde kwetsbaarheden in iOS worden namelijk niet gedicht als je niet update.

Daarom is het vaak een streven voor jailbreakontwikkelaars om een nieuwe jailbreaktool vrij te geven als er een update van iOS is vrijgegeven door Apple.

Met de TaiG jailbreak hebben we onze eerste en enige kans om iOS 8.1.1 te jailbreaken, en hieronder laten we je zien waarom we aanraden om te updaten en te jailbreaken met TaiG.

Oudere toestellen worden sneller

Als je nog een iPhone 4s of een iPad 2 gebruikt en je zit op iOS 8 raden we aan om direct te updaten naar iOS 8.1.1. Al is het enkel voor snelheidsverbeteringen die in deze update zijn meegenomen voor specifiek die toestellen. Het is namelijk geen pretje om haperingen te zien op je nog prima functionerende toestel die wat betreft de software, bijna obsolete begint te raken.

Beveiligingsverbeteringen

De hoofdreden om een iOS update te installeren is naast nieuw eigenschappen het oplossen van beveiligingsproblemen. Apple heeft ook een pagina toegewijd aan deze beveiligingsupdates, dus dit laat ze zeker niet koud. Zie hier de pagina voor de iOS 8.1.1 update.

TaiG stabiel genoeg om te gebruiken

2014-11-30_11-44-22

Het is misschien wat vroeg om te zeggen, maar aan de andere kant; er zijn al een aantal updates vrijgegeven van TaiG. TaiG is wat ons betreft stabiel genoeg om iOS 8.1.1 mee te jailbreaken. Als je wellicht problemen hebt gehad met Pangu voor iOS 8.1, is dit het moment om te updaten naar iOS 8.1.1 en te jailbreaken met TaiG.

Signeren van iOS versies

Apple ondertekend/signeert altijd de iOS versies die momenteel ondersteund worden. Als ze niet ondertekend worden kan je ze niet meer gebruiken als je eenmaal op de nieuwst versie zit (iOS 8.1 is momenteel echt een uitzondering op de regel). Dus als je iOS 8.1.1 geïnstalleerd hebt kan je straks niet meer terug naar iOS 8.1 die te jailbreaken is met Pangu. Gelukkig is iOS 8.1.1 te jailbreaken met TaiG, maar zodra iOS 8.2 komt (die nu in bèta fase is) kan je binnen een onbekende tijd niet meer terug naar iOS 8.1.1 die wel te jailbreaken is. Want ook iOS 8.1.1 zal straks niet meer ondersteund worden en dus niet ondertekend worden door Apple.

Conclusie

Jailbreaking is nog steeds erg populair onder de gebruikers van iPhones, iPads en iPod Touches. Dat zien we zelfs terug in nieuwe functionaliteit die Apple gebruikt in de iOS versies. Vele zijn namelijk ‘geleend’ van de jailbreak tweaks.

Wij zijn van mening dat het verstandig is om zo up-to-date mogelijk te zijn wat betreft iOS versies, omdat in dit geval met iOS 8.1.1 de toestellen sneller en veiliger worden. Helemaal nu er een jailbreak is voor iOS 8.1.1 raden we je aan iOS te updaten en vervolgens te jailbreaken met TaiG.

Hier laten we je zien hoe je moet updaten en hoe je kan jailbreaken.

iOS 8.1.1 TaiG jailbreak Handleiding BannerHeb je vragen of commentaar? Laat het ons hieronder weten!

 

Join the Forum discussion on this post

10 replies
 1. Thijs
  Thijs says:

  Hey,

  Ik heb iOS 8.1, en gejailbreakd met Pangu. Deze heeft een restart bug, en ik wil graag iOS8.1.1. Moet ik eerst Pangu er helemaal afhalen? Moet ik eerst updaten naar iOS8.1.1 en dan jailbreaken, of anderom?

  Groeten, Thijs.

  Reply
 2. Thijs
  Thijs says:

  iPad mini net gejailbreakd.. De iPad blijft op het opstartscherm (Apple logo) staan en start niet meer op. Al vaker geprobeerd.. Wat nu.

  Reply
  • Joost
   Joost says:

   Jazeker. Dat moet geen probleem zijn. Een jailbreak kan de ipad niet ‘bricken’. Een herstel in itunes lost het altijd op. Daarna netjes je reservekopie terug zetten en hij is weer als voorheen.

   Reply
 3. Thijs
  Thijs says:

  Reservekopie terug zetten kon helaas niet meer wegens een fout in de kopie? Dit staat bij elke kopie die ik ooit gemaakt heb. Gelukkig zijn mijn apps en video’s wel terug. Instellingen heb ik handmatig gedaan dus nu zijn alleen een paar foto’s weg.

  Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.