Met de komst van iOS 5 in oktober zijn er meerdere tweaks in Cydia verschenen die ervoor zorgen dat Siri kan samenwerken met iOS 5 functies. Ik weet zeker dat ontwikkelaars hun vaardigheden aan de tand kunnen voelen door met de Siri technologie aan de slag te gaan.

Tenminste, met Siri als een service exclusief voor de iPhone 4S waar nog geen jailbreak beschikbaar voor is, is het niet alleen moeilijk voor ontwikkelaars om te werken aan een Siri tweak, maar ook brengt het niets voor ze op aangezien er geen publiek voor is.
Het ziet er naar uit dat ontwikkelaars de eerste stap hebben genomen en nu is het alleen maar afwachten op een publieke komst van de iPhone 4S jailbreak. Ontwikkelaar Hamza Sood liet voorheen een tweak zien die Siri liet functioneren als de populaire jailbreak-tweak SBSettings. De tweak heeft dezelfde functionaliteiten als SBSettings zoals de mogelijkheid om de helderheid van het scherm in te stellen, vliegtuigmodus te activeren of om telefoon data uit of aan te schakelen. De onderstaande afbeelding laat voorbeelden zien van de tweak.

Een andere Siri tweak die bijna klaar is om te worden vrijgegeven in Cydia is SiriPrefs, die ook een soort SBSettings functionaliteit met zich meebrengt. Deze tweak gebruikt de Microsoft Bing zoekmachine om een gewenste applicatie te openen die geinstalleerd is op het toestel, of om de Instellingen applicatie te bedienen.
[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=gXQZJJkVu8g’]
Op het moment van schrijven is de tweak nog in ontwikkeling met nog een aantal kleine problemen te verhelpen. Een irritatie binnen de tweak kan zijn dat SiriPrefs allereerst de Safari browser moet openen voordat hij commando’s kan uitvoeren.  Zie de bovenstaande video om de tweak in actie te zien.

Join the Forum discussion on this post

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *