Het is weer zover. Het is nu van belang om de SHSH gegevens van je iToestel op te slaan voordat Apple iOS 5.0.1 niet meer signeert.

Sinds de komst van de vandaag uitgebrachte untethered jailbreak, is het van groot belang om je SHSH gegevens met TinyUmbrella en Cydia op te slaan.

Inhoudsopgave

Waarom?

Stel dat je per ongeluk update naar iOS 5.0.2 of iOS 5.1 en je wilt toch nog een untethered jailbreak uit kunnen voeren, heb je SHSH gegevens nodig om te kunnen downgraden naar iOS 5.0.1. Dit aangezien iOS 5.0.1 untethered te jailbreaken is, zoals je hier kan lezen.

Hoe doe je dit?

 1. Als je een jailbreak hebt op iOS 5.0.1 zal Cydia (als het goed is) de unieke SHSH gegevens van het toetsel automatisch opslaan.
 2. Sla ze ook op met TinyUmbrella en mail ze bijvoorbeeld naar jezelf.
 • Sluit jouw toestel aan;
 • Start TinyUmbrella en klik op jouw toestel;
 • Klik vervolgens op Save SHSH;
 • In de Advanced tab kan je zien waar de SHSH bestanden zijn opgeslagen;
 • Zet ze in je Dropbox of stuur ze naar je mail!


 

Join the Forum discussion on this post

24 antwoorden
  • Joost
   Joost zegt:

   De 4s niet inderdaad. Dus wachten totdat tinyumbrella de 4s ondersteund. Je hebt geen jailbreak nodig om shsh gegevens op te slaan. Zolang tu hem maar ondersteund.

   Beantwoorden
  • Joost
   Joost zegt:

   Geen probleem en natuurlijk mag dat: twitter.com/jailbreakingnl
   Als je vragen hebt mag je ze gerust stellen op ons forum, dan hebben andere mensen er ook wat aan!

   Beantwoorden
  • Joost
   Joost zegt:

   Het is alleen bekend dat Pod2g zijn exploit aan het testen is op de iPhone 4S en de iPad 2. Het is niet bekend hoe lang het nog duurt voordat er een jailbreak-applicatie omheen is geknutseld (waarschijnlijk door het iPhone Dev Team en/of het Chronic Dev Team). Het is wederom een kwestie van afwachten voordat alle toestellen gebaseerd op de A5 chip gejailbreaked kunnen worden.

   Beantwoorden
  • Joost
   Joost zegt:

   Vooralsnog zou ik even op iOS 5.0 blijven als je daar toch al op zit. Als vervolgens een jailbreak voor iOS 5.0.1 uit is kan je direct updaten en jailbreaken.
   Echter wordt verwacht dat iOS 5.0.1 te jailbreaken zal zijn als de jailbreak voor de iPhone 4S wordt uitgebracht.

   Beantwoorden
 1. D-sign
  D-sign zegt:

  Maar de 5.0.1 is toch al te jailbreaken op de Overige toestellen ?behalve de iPad 2 en de s4 niet toch ? Alleen dalijk komt er een update 5.1 uit en dan kan ik niet meer updaten naar 5.0.1
  Dus gewoon op 5.0 blijven dus
  Mvg

  Beantwoorden
 2. Marijn
  Marijn zegt:

  Hallo, ik heb nu een iPad 2 draaiende op 4.3.3 met untethered jailbreak, maar zou graag over willen stappen op iOS 5. Is het dan nu verstandig om up te daten naar 5.0.1 en de SHSH gegevens op te slaan, en vervolgens te wachten tot de (untethered) jailbreak voor de iPad 2 beschikbaar is? Hoop dat ik zo niks vergeet! Alvast bedankt

  Beantwoorden
  • Joost
   Joost zegt:

   Je kan sowieso je SHSH gegevens opslaan met TinyUmbrella (geloof ik, ik zit niet meer op iOS 4), ook zal zit je op iOS 4.3.3. Ik zou wel even wachten met updaten naar iOS 5.0.1 totdat er een untethered jailbreak voor uit is.
   Als je toch besluit om te updaten zonder dat de jailbreak al uit is, zorg dan dat je de SHSH bestanden van iOS 4.3.3 goed hebt opgeslagen, zodat je alsnog kan downgraden indien je daar interesse in hebt.

   Beantwoorden
   • Marijn
    Marijn zegt:

    Heel erg bedankt, denk dat ik maar gewoon upgrade naar 5.0.1, iCloud & iMessage lijken me wel wat. Het is toch vrijwel zeker dat hiervoor een jailbreak uit gaat komen?

    Beantwoorden
    • Joost
     Joost zegt:

     Volgens de jailbreak ontwikkelaars zijn ze er mee bezig. Dus ik denk van wel. Ik kan het natuurlijk niet met zekerheid zeggen, dat is het (kleine) risico wat je zelf mag lopen 😉
     Als je je SHSH gegevens van je huidige firmware maar opslaat met TinyUmbrella zit je wel goed. Je zou dan nog kunnen downgraden indien nodig naar je huidige firmware.

     Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *