Met de komst van de nieuwe iPad en iOS 5.1 storten we ons allemaal weer in het jailbreak nieuws om ook maar een glimp op te vangen van onze bekende iOS hackers.


Dit keer zal een jailbreak ontwikkelen echter niet zo gemakkelijk worden als de vroegere (iOS 3-4) firmware versies. Doordat Apple vaak kansen heeft gekregen om kwetsbaarheden te dichten wordt het voor de hackers steeds moeilijker om kwetsbaarheden te vinden.
Hoe gaan de hackers nu verder? Gewoon zoeken naar bruikbare exploits! Wellicht heeft het Dream Team nog een aantal exploits overgehouden van het Chronic-Dev Crash Reporter programma.  Pod2G, een lid van het Dream Team, geeft misschien al een hint over een kwetsbaarheid in iOS 5.1. Nu dit bericht daar natuurlijk erg weinig over zegt, kunnen we van Pod2G wel verwachten dat hij een bepaalde exploit heeft gevonden.

Met de komst van de laatste versie van Redsn0w en Sn0wbreeze is het voor gebruikers van een A4 toestel en ouder wel mogelijk een tethered jailbreak te realiseren. Echter zijn we op zoek naar een untethered jailbreak voor zowel A4 als A5 toestellen.

Waarom is er nu dan nog geen ondersteuning voor A5 toestellen?

Een zogenaamde Low Level Exploit (DFU/iBoot/LLB) is nodig voor het aanpassen van IPSW bestanden. De laatste twee jailbreaks, JailbreakMe en Absinthe, voor de A5 toestellen werkte in iOS zelf. Deze exploits zijn niet in staat om een toestel in staat te brengen zodat hij aangepaste IPSW bestanden accepteert. Daarom kan een A5 toestel op dit moment niet gedowngraded worden naar een iOS versie die Apple niet meer signeert, zelfs niet als je SHSH bestanden hebt opgeslagen. Daarnaast kan ook de huidige baseband niet bewaard blijven voor een Sim-unlock.
Kortom: we hebben nog een poosje te gaan voordat we een untethered jailbreak zien voor iOS 5.1.
 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *