De Apple TV3 is er al een tijdje, maar er is nog steeds geen jailbreak verschenen. Het ziet er naar uit dat er ook niet snel een jailbreak voor de Apple TV3 gaat verschijnen. Ik kijk thuis veel films die ik download op mijn computer. Met de Apple TV2 jailbreak kon je alle bestandsformaten streamen naar je AppleTV2. Met de AppleTV3 zonder jailbreak gaat dat dus niet meer. Tenminste, het kan wel via een omweg. De vraag is dus: hoe stream je een videoformaat dat Apple niet ondersteund naar je Apple TV vanaf een Windows computer of een Apple computer?
Airplay
Natuurlijk, je kan bestanden met HandBrake converteren en deze bestanden via iTunes middels AirPlay streamen naar je AppleTV, maar dat duurt allemaal erg lang. Voor een MKV bestand van 10 gig ben je zo 4 uur verder om het naar .MP4 te converteren. Dat moet anders kunnen, zonder een jailbreak.
Ik download mijn films op de PC en krijg ze voornamelijk als DivX of MKV bestanden binnen op mijn Windows PC. Deze wil ik af kunnen spelen op mijn AppleTV. Het principe ziet er als volgt uit:
stream
Wat heb je nodig?

 • Windows PC of een Mac met daarop mijn films
 • Air Video van Inmethod voor de Mac of PC
 • Air Video op de iPad of iPhone voor een bedrag van € 2,69
 • Een netwerk met WiFi die fatsoenlijk snelheden kan verwerken om bijvoorbeeld 1080 HD films te kunnen streamen
 1. Installeer Air Video op de PC of Mac via bovenstaande link.
 2. Configureer Air Video en verwijs naar de folder met jouw films en video’s
 3. Koop en installeer de Air Video applicatie op je iPad of iPhone.
 4. Zet je AppleTV aan
 5. Open de Air Video app op je iPhone of iPad en zoek naar de Air Video server met daarop jouw films en kies een film. Kies voor Play with Live Conversion
 6. Als de film eenmaal afspeelt klik je in de app op het AirPlay logo en zoek je jouw AppleTV op.
 7. Voila, je film gaat nu gespeeld worden op je AppleTV zonder jailbreak.

Hoe speel jij je films af op de AppleTV?
 
Join the Forum discussion on this post

4 antwoorden
 1. RedDragon
  RedDragon zegt:

  Heb je de zelfde lay out als bij XBMC of is dit beperkt?
  Overigens heb je daar ook een voorbeeld van in de vorm van een foto of video? + bovendien is er ook een mogelijkheid om dit via een synology NAS te streamen naar de apple tv? zoal je hier boven hebt aangegeven?
  grtz.

  Beantwoorden
 2. Jan Jansen
  Jan Jansen zegt:

  Airvideo vind ik zelf niet echt een goed programma omdat alles er wat goedkoop en rommelig uitziet. Plex is zeker weten het beste alternatief voor mensen die niet in het bezit zijn van een apple tv met jailbreak. Plex download namelijk vanzelf de filmhoesjes en beoordelingen van internet zodat alles er strak en geordend uitziet.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *