iOS staat bekend om het naadloos multitasken van applicaties. Dit komt omdat iOS niet daadwerkelijk applicaties op de achtergrond laat draaien, maar ze op ‘pauze’ zet en daarmee echt gebruik maakt van het flashgeheugen. Echter visueel mag het er best wat mooier en functioneler uitzien. Daarbij hebben we het gelukt dat we kunnen jailbreaken, om dit helemaal te personaliseren. Met de volgende twee tweaks wordt hetzelfde bereikt, maar op een iets andere manier.

App Switcher Status Bar heeft een oplossing op de volgende vraag: “waarom is de statusbalk niet te zien als ik schakel tussen verschillende applicaties?”

Status Bar Switcher forceert de statusbalk om in het zicht te blijven als je de applicatie switcher oproept. Er is met deze tweak geen menu om instellingen te configureren, de eenvoud spreekt voor zichzelf.

Dit is een gratis tweak de te vinden is in Cydia via de BigBoss repo.

 

We hebben echter nog een tweak! De functionaliteit is nagenoeg hetzelfde als de vorige, maar laat de statusbalk op een andere manier zien als we gaan multitasken.

De volgende video laat de met tweak zien dat zaken zoals het netwerkbereik, WiFi, de tijd en de batterij weergegeven worden als multitasking wordt gebruikt.

De tweak is geen spannende uitvinding, maar voegt wel iets toe aan iOS.

Welke tweak ga jij gebruiken?!

Join the Forum discussion on this post

3 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.