• We hebben er een tijdje op mogen wachten, maar nu is het eindelijk zo ver; Unc0ver jailbreak voor iOS 12 is in het openbaar verschenen.

 

Ontwikkelaar @pwn20wnd is sinds januari 2019 bezig om de unc0ver jailbreak voor iOS 12 in elkaar te zetten door gebruik te maken van vrijgegeven kwetsbaarheden.

Het begon met de jailbreak geschikt maken voor iOS 12. deze om te dopen naar versie 3. Toen dit eenmaal gedaan was, heeft de ontwikkelaar ondersteuning toegevoegd door ‘4k’ toestellen.

‘4K’ of ’16K’ verwijst naar de kernelgeheugenpagina’s op een apparaat. A7-A8 hebben 4K kernelgeheugenpagina’s, toestellen met Apple’s A9 chip en hoger hebben 16k kernelgeheugenpagina’s. Toestellen met een A7-A8 Apple chip zijn de iPhone 5 en iPhone 6. Nieuwere toestellen zijn 16k toestellen.

Na dit proces was hij in staat de belangrijke remount fix werken te krijgen waarop kort daarna Cydia en Substrate werkend zijn gemaakt zodat ook tweaks werken met unc0ver op iOS 12.

Op de website Reddit is zelfs een beloning beloofd van maar liefst $ 216.000,- Canadese dollar, mits de jailbreak binnen 48 uur beschikbaar gemaakt zou worden:

 

 

Kort geleden gaf pwn20wnd aan dat de jailbreak bijna klaar is, dat zou betekenen dat hij de beloning krijgt. Leuke zakcentje!

De jailbreak is te downloaden op de github pagina van de ontwikkelaar pwn20wnd. Let wel, deze moet je zelf ondertekenen door gebruik te maken van Cydia Impactor:

https://github.com/pwn20wndstuff/Undecimus/releases

Je kan als alternatief gebruik maken van een signing service, zoals app.ignition.fun zodat je niet gebruik hoeft te maken van Cydia Impactor.

De jailbreak is voor de volgende toestellen geschikt:

  • Toestellen die geïnstalleerd zijn met 12.1.2 of 12.1.1.1 beta 3 en lager, worden ondersteund.
  • Alles wat een iphone x/iphone 8 [plus] of lager is, wordt ondersteund.
  • Alles wat niet op de A12 chipset wordt ondersteund.

In de volgende blogpost zullen we je stap voor stap uitleggen hoe de iOS 12 jailbreak te installeren (klik op onderstaande afbeelding):

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Eerder deelden we al mede dat de jailbreak voor iOS 12 is uitgekomen. De jailbreak genaamd Unc0ver zorgt ervoor dat je op een semi-tethered manier iOS 12 kan jailbreaken. We laten je hier zien hoe een iOS toestel gejailbreakt kan worden met uncOver. […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *