Kort nadat ontwikkelaar en hacker pwn20wnd aankondigde dat hij een root system remount op A12 en A12X apparaten met lees- en schrijfrechten aan de praat kreeg, heeft hij een andere revisie uitgebracht voor de unc0ver v3.0.0 pre-release, waardoor de publieke bèta jailbreak tool op bèta versie 44 komt.

Aldus het bericht van Pwn20wnd op Twitter, brengt unc0ver v3.0.0 bèta 44 ‘gedeeltelijke’ ondersteuning voor A12 en A12X apparaten.

De officiële change log op Pwn20wnd’s GitHub pagina geeft de volgende veranderingen weer:

03/11/2019 – v3.0.0~b44 was released for public testing with the following changes:

– Enable partial (Export/Un-Export Kernel Task Port, Set HSP4 as TFP0, Dump APTicket, Overwrite Boot Nonce, Log Slide, Log ECID, Disable Auto Updates, Remount RootFS, Disable App Revokes, Restore RootFS) iOS 12.0 – 12.1.2 support for A12-A12X devices

– Update the APT lists cache file for repositories

Toestellen die de A12 en A12X chips bevatten zijn de:

  •     iPhone XR
  •     iPhone XS
  •     iPhone XS Max
  •     11-inch iPad Pro
  •     Derde-generatie 12.9-inch iPad Pro

Voor degenen die zich afvragen wat ‘gedeeltelijke’ ondersteuning betekent, is het feit dat deze tool gebruikers toegang kan geven tot hun root-bestandssysteem op A12 en A12X apparaten. Deze versie installeert nog geen Cydia of Substrate, omdat het jailbreakteam nog niet in staat was om aan deze werkzaamheden te werken en de jailbreak is daarom voornamelijk geschikt voor ontwikkelaars. We verwachten echter dat dit snel zal veranderen.

Saurik, de ontwikkelaar van Cydia, heeft nog wat updates uit te brengen zodat deze volledig met de unc0ver jailbreak, iOS 12 in combinatie met de A12 en A12X toestellen ondersteund wordt.

We raden sterk aan om te wachten op de officiële publieke release om mogelijke bugs te voorkomen en zodat je Cydia en Substrate meteen meegeïnstalleerd krijgt.

Tot nu toe. na een nachtje de jailbreak actief te hebben, werkt de jailbreak (dan wel zonder Cydia & Substrate) perfect op mijn iPad Pro (12.9 derde-generatie):

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *