Eindelijk is het zo ver, het Chronic Dev Team heeft Greenpois0n RC5 vrijgegeven en is een untethered jailbreak voor iOS 4.2.1 voor bijna alle toestellen. Helaas is er nog geen versie voor Windows.

Download

Allereerst maar even de downloadlink, aangezien je zo lang heb moeten wachten op de untethered jailbreak voor iOS 4.2.1. De software voor de MacOSX versie is hier te vinden:
http://dl.dropbox.com/u/2441925/greenpois0n-osx_rc5_2.zip
Gebruik deze jailbreaktool niet als je afhankelijk bent van een unlock. Als je 4.2.1 al eerder tethered gejailbreakt had met Redsn0w kan je gewoon deze eroverheen jailbreaken.
Als Cydia niet verschijnt na het uitvoeren van een jailbreak via GreenPois0n, zou deze alsnog moeten verschijnen als je het toestel opnieuw opstart. Mocht dat nog steeds geen oplossing bieden, dan kun je voor of na het uitvoeren van greenpois0n redsn0w gebruiken om Cydia te installeren. Het is in dat geval van belang dat je de Monte-optie in redsn0w uitschakelt.

De volgende toestellen worden volgens de ReadMe ondersteund:

  - iPod Touch 2G (alle bootroms)
  - iPod Touch 3G
  - iPod Touch 4G
  - iPad 1G
  - iPhone 3Gs (alle bootroms)
  - iPhone 4
  - iPhone 4 Verizon (Niet getest)
  - AppleTV 2

Geschiedenis

Eindelijk is het zo ver. De jailbreaktool heeft even op zich mogen wachten en er is aardig wat gebeurd voor deze vrijgave.
De jailbreak is het resultaat van een samenwerking tussen @0naj, @p0sixninja en @pod2g. Het is door pod2g bevestigd dat de jailbreak voor alle iDevices is. Deze jailbreak is eigenlijk ontstaan door een competitie tussen Musclenerd en P0sixninja, om elkaar er van te overtuigen dat ze goed zijn in het ontwikkelen van jailbreaktools.

Exploit

Het is niet helemaal zeker welke exploit gebruikt is voor deze jailbreaktool. Als er sprake is van een bootrom exploit zal hij gedicht kunnen worden. Er kan echter ook sprake zijn van een pwnd for life eploit, waarbij Apple het gat alleen kan dichten met nieuwe hardware. In tegenstelling tot de aankomende ‘Monte’ jailbreaktool van het iPhone Dev Team, heeft het Chronic Dev Team een exploit moeten gebruiken die door Apple kan worden gedicht, softwarematig of hardwarematig.

SHSH blobs

Het voordeel van deze Greenpoins0n jailbreak is het feit dat je geen SHSH blobs nodig hebt van een eerdere firmwareversie. Bij de ‘Monte’ jailbreak van het iPhone Dev Team heb je deze wel nodig. Dus zorg dat ze hoe dan ook zijn opgeslagen!

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *