Veel van ons hebben gewacht, of wachten nog, op een iOS 6.1.3/6.1.4 jailbreak. Sinds de laatste versie van Evasi0n hebben we niets gehoord van het Evad3rs team, behalve van Planetbeing en zijn laatste interview in China. Hij gaf daar aan dat als Apple iOS 7 uitrolt, er ook een iOS 7 jailbreak beschikbaar zal zijn. Het blijkt echter dat er nog een team aan het werk is aan een jailbreak, genaamd UnthreadedJB. Een beetje raar is het wel, want het team laat via Twitter enorm veel ‘bewijs’ zien, maar geeft verder niets vrij. Tot zover hebben we alleen een iOS 5.1.1 jailbreak voor de iPhone 4 CDMA versie gekregen van dit team. Dat is het, niets meer en niets minder.
 
ios7 jailbreak
We kunnen nu dus concluderen dat er twee jailbreak teams werken aan de iOS 6.1.3, 6.1.4 en iOS 7 jailbreak. Het is namelijk wel zeker dat het Evad3rs team of Planetbeing zelf ook werkt aan een iOS 7 jailbreak. Wie zal echter de jailbreak als eerste leveren?
Laten we eerst UnthreadedJB onder de microscoop nemen; Veel mensen denk dat het wederom een nep account is. Planetbeing zegt het volgende over het werk van UnthreadedJB:

Some real work is done, at least porting the patches and reimplementing the exploit in non-ROP [Return-oriented programming] form and these people secretly CAN spell. Quite an interesting community troll it looks like. Saurik, it’s a reimplementation in non-ROP form of the rocky racoon pf thing. An excellent choice since it can be exploited trivially in a few lines of code pre-iOS 5 if you don’t have to use ROP. Use of the amfid trick negates having to use ROP.  Also apparently there is a HIDDEN readme file wherein proper spelling, grammar and punctuation is used that credits us. We’re seriously being trolled hard. icon razz The truth about Untethered Jailbreak iOS 6.1.3/6.1.4 release

En dan zijn er nog een aantal merkwaardige waarnemingen gedaan over de UnthreadedJB tool, zoals gekopieerde code van de prive repo van Absinthe 2, waar maar een aantal mensen toegang tot hebben.
Nu het Evad3rs team; deze jongens zijn 100% legitiem, dat kunnen we je garanderen. Ze hebben nog nooit iemand voor de gek gehouden en hebben een untethered jailbreak tool uitgebracht voor iOS 6.0 – 6.1.2 genaamd Evasi0n. Verwacht wordt dan ook dat ze een untethered jailbreak voor iOS 7 gaan leveren. Waarschijnlijk, maar mosterd na de maaltijd, zal deze tool ook 6.1.3 en 6.1.4 voor alle toestellen gaan ondersteunen.
evasi0n JB
 

Inhoudsopgave

Conclusie

We denken dat Evad3rs sowieso met een tool gaat komen, waarvan de werking en uitvoering zeer betrouwbaar zal zijn. UnthreadedJB moet zich zeker nog bewijzen en kunnen we daarom momenteel weinig op vertrouwen. Een ding is zeker; we moeten nog wachten op de Golden Master versie van iOS 7 en het verlossende woord krijgen van een van de teams: ‘we hebben een untethered iOS 7 jailbreak beschikbaar’.
Join the Forum discussion on this post

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *