Een nieuwe versie van TinyUmbrella is gisteren gelanceerd. Deze versie brengt je in staat de SHSH gegevens van firmware iOS 4.1 op te slaan. Dit werkt zonder een jailbreak.

Een jailbreak voor iOS 4.1 is er op dit moment nog niet, daarom is het verstandig nog niet te updaten naar iOS 4.1 zodra deze beschikbaar is. Wanneer er een jailbreak is kan je update, de SHSH gegevens met TinyUmbrella opslaan en jailbreaken.
Als je met behulp van TinyUmbrella update kan je ervoor kiezen de baseband niet te updaten, waardoor een unlock mogelijk blijft. Op deze manier kan je een andere provider naar wens blijven gebruiken.
Naast de baseband-bescherming voor de iPhone 4, biedt de laatste versie van TinyUmbrella de mogelijkheid om bij Cydia opgeslagen SHSH-bestanden (de voor jouw toestel unieke handtekening van Apple voor een bepaalde firmware) lokaal op te slaan. Als je het benodigde SHSH-bestand niet lokaal opgeslagen hebt, zal TinyUmbrella deze on-demand opvragen bij Cydia, waardoor je verder zou kunnen gaan met het herstelproces. Ook zal de laatste versie van TinyUmbrella automatisch het hosts-bestand op je computer aanpassen om je baseband te beschermen (iPhone 4) en updaten en herstellen zonder het gebruik van TinyUmbrella mogelijk te maken (voor firmwares waarvoor je de benodige SHSH-bestanden in Cydia hebt staan).
Ook is de ondersteuning toegevoegd voor de iPod Touch 4g voor iOS 4.1.
TinyUmbrella kan je hier downloaden.

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] ongeluk geüpdatet naar iOS 4.1 is het zeer raadzaam je SHSH gegevens op te slaan met TinyUmbrella zoals eerder besproken. Tags: firmware, iOS 4.1, iphone, iphone 4, ipod, jailbreak, […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *