Eerder lieten we jullie al weten dat de opslag-dienst opgericht door Kim Dotcom een iOS app heeft. Deze iOS app heeft een aanzienlijk grote update gekregen en is nu geschikt voor o.a. de iPhone 6 Plus. De iPad wordt wel ondersteund, maar de gebruikersinterface is daar (nog) niet op aangepast.
MEGA logo 

 Wat is MEGA?

De tekst op de MEGA website omschrijft het volgende:

MEGA biedt robuuste cloud opslag met krachtige geïntegreerde privacy. MEGA gelooft in uw recht op privacy en biedt u de technologie om deze te beschermen. Wij noemen het User Controlled Encryption, of UCE, en het gebeurt automatisch.

Sinds de take-down van Megaupload is Kim Dotcom sterk tegen de Amerikaanse overheid en iedere overheid die ten onrechte de privacy van de burger schend, en wil daarom privacy hoog in het vaandel zetten. Met een end-to-end encryptie methode, waarvan je zelf de encryptie (wachtwoord en de bijhorende Master key) van beheert, wil MEGA een sterke basis neerzetten met hun website en Sync Clients voor PC en Mac. Bij het aanmaken van een account op mega.co.nz krijg je direct 50GB opslag tot je beschikking. Als je nog meer opslag wil, kan je gebruik maken van een premium abonnement die geclassificeerd wordt van Pro I tot en met Pro III tot wel 8 TB aan opslag.
Schermafbeelding 2015-01-01 om 11.12.05
Voor de mobiele toepassingen is er een Android app, een Windows Phone app en een iOS app.
 

MEGA voor iOS

De iOS app heeft sinds het begin geen update mogen ontvangen. Dat is nu wel anders geworden met deze update. Ik heb mezelf aangemeld om de beta van MEGA voor iOS v2 te testen en heb daarom al een aantal maanden met de nieuwe applicatie mee mogen spelen.
Opvallend is het nieuwe uiterlijk van de applicatie. Het design is duidelijk gevormd op zowel het strakke uiterlijk van iOS 8 als de MEGA website zelf.


De MEGA app is aangepast zodat het ook volledig werkt met de laatste iPhones, zoals de iPhone 6. Niet alleen cosmetisch, maar ook eigenschappen zoals inloggen met Touch ID is werkend gemaakt.
Bij concurrentie van MEGA was er al de optie om gemaakte foto’s en video’s direct op te slaan in de Cloud. Nu is dat ook mogelijk met deze update. Bij de instellen van Camera Uploads kan je ervoor kiezen om video’s niet te uploaden, je kan de map op het toestel kiezen, je kan de applicatie op de achtergrond laten draaien. Je kan ook aangeven of de MEGA applicatie foto’s en video’s upload als je verbonden bent met je mobiele netwerk.
Als je nog niet op de hoogte was van deze Cloud dienst wordt het hoog tijd dat je het uitprobeert, helemaal omdat het gericht is op privacy en gebruiksvriendelijkheid. Iets wat bij sommige diensten niet zo is of samengaat.
Je kan de app hier gratis downloaden uit de AppStore.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *