Met de komst van de iOS 7 untethered jailbreak zijn we met zijn allen druk op zoek naar de beste tweaks, thema’s en apps die we vanuit Cydia installeren. Om dit allemaal werkend te krijgen misten we nog 1 essentiële update: Mobile Substrate.
cydia substrate
Om je uit te gaan leggen wat Mobile Substrate precies is, is niet uit te leggen zonder erg technisch er op in te gaan. Ik probeer het in het kort toe te lichten.
cydia substrate update
Mobile Substrate, nu genaamd Cydia Substrate, deelt dynamische systeem libraries zodat ontwikkelaars van de tweaks, thema’s en apps in staat zijn alles werkend te krijgen. Je kan het zien als een soort frame work voor ontwikkelaars. En omdat ontwikkelaars fouten maken in hun code heeft Cydia Substrate een ‘Safe Mode’ in het Spring Board ingebouwd, zodat het toestel naar een veilige staat gaat en je handmatig het probleem op kan lossen.
Cydia Substrate is ontwikkeld door Saurik (Jay Freeman). Populaire apps en tweaks zoals Winterboard, QuickGold, SBSettings, Five Icon Dock, Clippy, Backgrounder, etc. zijn afhankelijk van Cydia Substrate.
Daarom was het o zo belangrijk dat deze update werd uitgebracht.


 
Cydia Substrate is nu versie 0.9.5000 en is nu geschikt voor iOS 7 en de ARM64 CPU die gebruikt wordt in de iPhone 5S en de nieuwste iPads zoals de iPad Air en de iPad Mini.
Als je Cydia opent zie je de update verschijnen en kan je kosteloos updaten.
 

Join the Forum discussion on this post

4 antwoorden
  • Joost
   Joost zegt:

   Ik weet dat AppSync op zichzelf niet illegaal is, maar het is enkel benodigd voor illegale apps en spoort aan tot. Ik ben geen voorstander van illegale apps en schrijf er daarom ook geen blog post over. Mits AppSync voor andere zaken gebruikt wordt, maar dat is bij mij niet bekend.

   Beantwoorden
   • Thomas
    Thomas zegt:

    Oké, dat kan ik helemaal begrijpen, ik ben er persoonlijk ook niet voor en gebruikt de tweak ook alleen maar voor één iOS app, verder vind ik het ook een slechte zaak.
    Voor de rest vind ik dat je het geweldig doet Joost, ga zo door, elke keer weer leuk om een post van je te lezen.
    (Iets kleins nog vanuit een webontwikkelaar perspectief, misschien leuk om de Read More’s op de homepage te veranderen naar Lees meer ofzo? (Eventueel wil ik dat wel snel voor je doen, als weergave van dank wat je voor ons schrijft.))
    😉

    Beantwoorden
    • Joost
     Joost zegt:

     Dankje! Leuk om te horen.
     Het zou fijn zijn als je me daar eens mee kan helpen 🙂 Weet je in welk bestand en op welke regel ik dat kan aanpassen? Dan kan ik dat, zonder inloggegevens te gaan uitdelen, even aanpassen.

     Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *