Eerder lieten we jullie al weten dat als je iOS toestel voorzien is van een jailbreak, je de Ziggo TV app niet aan de praat krijgt. Met tsProtector is daar verandering in gekomen.
Ziggo

Toen ik Ziggo had afgenomen wilde ik graag de Ziggo TV app op mijn iOS toestellen gaan gebruiken. Helaas, dat ging niet. Ik kreeg de volgende melding:

Live TV is momenteel niet beschikbaar. Probeer het later ook eens.

TV Kijken niet mogelijk. Live TV is momenteel niet beschikbaar. Probeer het later opnieuw.


Je kunt proberen in te loggen totdat je een ons weegt. De reden van deze melding is niet omdat de service er bij Ziggo uit ligt (in de meeste gevallen), maar omdat jouw iPhone, iPad of iPod Touch voorzien is van een jailbreak (goed bezig!). Waarom ze toestellen met een jailbreak blokkeren? De Ziggo geeft aan dat het om leverancierseisen gaat. Wij als jailbreakers hebben daar lak aan.
Nu vraag je je af, wat moet ik doen om de Ziggo TV app werkend te krijgen op mijn iOS toestel die voorzien is van een jailbreak? Omdat je een jailbreak hebt kan je via Cydia een tweak installeren genaamd “tsProtector 8” die momenteel in Alpha ontwikkelingsfase te downloaden is. tsProtector P is nog niet geüpdatet voor iOS 8, vandaar dat we de alfa versie moeten gebruiken.
Ironisch eigenlijk; Ziggo blokkeert toegang tot de Ziggo app middels de geïntegreerde jailbreak detection, omdat je voorzien bent van een jailbreak. Maar door de jailbreak kan je een tweak installeren die ervoor zorgt dat de Ziggo app de jailbreak niet kan detecteren.
IMG_0949 IMG_0950 IMG_0951

 • We gaan ervan uit dat je iOS 8 gejailbreakt hebt. Zo niet, kan je hier lezen hoe dat kan;
 • Verwijder de Ziggo app;
 • Open Cydia;
 • Ga naar bronnen en voeg deze repo toe: http://typ0s2d10.appspot.com/repo;
 • Zoek tsProtector 8 en installeer deze;
  • Met deze tweak in alpha fase heb je geen toegang tot de instellingen, maar anders ziet dat er uit zoals boven weergegeven.
 • Installeer de Ziggo app;
 • Vervolgens open je de Ziggo app. In essentie geef je nu dus geen toegang tot de root van het toestel;
 • Als het goed is kan je nu naadloos tv kijken op je iPhone, iPad of iPod Touch nadat je ingelogd bent in de Ziggo app en krijg je bovengenoemde melding niet meer.

Ik zie de volgende vraag al komen: Is dit legaal? Ik kan niets bedenken waarom dit niet legaal zou zijn, want je doet niets met de dienst van Ziggo aan hun kant, je voegt enkel een beperking toe voor die app in het iOS. Ziggo kan het daarentegen waarschijnlijk niet waarderen, maar wij als klant waarderen de blokkering ook niet.
Veel plezier!

De logo’s en de merk- en productnamen van Ziggo zijn eigendom van Ziggo.
11 antwoorden
 1. Tobias
  Tobias zegt:

  Topartikel! Al maanden bezig om een workaround voor de KPN app te vinden. Deze accepteert ook geen gejailbreakte toestellen…. Dwz accepteerDE! Thx!!

  Beantwoorden
 2. Ree
  Ree zegt:

  Specs:
  iPhone 6.
  iOS 8.1.2
  Eigenaar sinds 2e kerstdag en om 12.15 uur voor het eerst aangezet, 12.30 uur update naar iOS 8.1.2, 12.45 uur reserve kopie teruggezet, 12.50 uur TaiG jailbreak gedaan. Happy ever since☺☺☺.
  Big up man. Echt TOP!!! Werkt perfect. Op mijn oude iPhone 4 (laatst verkocht) werkte het nog met de oude tsProtector en ik zocht al een update maar kon deze niet vinden. Het grappige is (lees irritant) dat Ziggo zelf deze tekst op de site heeft staan:
  Werkt het ook met een gejailbreakte* iPhone?
  Om de kwaliteit van de producten te garanderen hebben wij zorgvuldig getest op diverse, door Apple ondersteunde, configuraties van iPad, iPhone en iPod Touch. Daarom geven wij geen garantie op een goede werking van de Ziggo TV App op apparaten met een jailbreak.
  Dit terwijl ze idd (zoals hierboven beschreven) in de app een JBdetection hebben opgenomen. F*ckers! Ergens schuurt het ook met het recht op privacy en wat Ziggo evt. in je telefoon mag checken.
  Nogmaals onwijs bedankt.
  Greetz Ree

  Beantwoorden
 3. Danny
  Danny zegt:

  Help bij mij werkt t geluid niet …? Krijg wel beeld maar geen geluid wie weet wat r aan de hand is.., ik heb iPad air gebruik iOS 8.1.2 versie

  Beantwoorden
  • Jackie
   Jackie zegt:

   Correct. De nieuwe ziggo app 5.0 werkt niet meer met TSprotector! Delete deze update 5.0 en herinstalleer via itunes de oude totdat er een oplossing is voor jailbreak. Ziggo zuigt!

   Beantwoorden
 4. Piet
  Piet zegt:

  Ik heb geen oude versie in itunes. Hoe kom ik aan de oude versie, iemand een link? Of is er zicht op een nieuwe versie van tsprotector waardoor de nieuwe zuiggo app (v5) wel werkt?

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *