Eindelijk is het zover, dames en heren; de langverwachte update van Cydia voor iOS 7 is verschenen. Een ding is zeker, het ziet er super strak uit!

Cydia voor iOS 7
Nu de untethered jailbreak voor iOS 7 een feit is, komen er langzaam aan meer updates voor tweaks, thema’s en apps. Ook Cydia zelf is onderhanden genomen.
Zodra je Cydia opent en je de binaries laadt, verschijnt de update voor je neus. Update deze (de UIKit) en kijk aan, je hebt de nieuwe versie van Cydia. De icoontjes zijn ontwikkeld door Surenix en het ziet er erg goed uit.
Saurik legt hieronder uit wat het werk in heeft gehouden en wat de reden is dat Cydia op deze manier geupdated wordt:

Due to evasi0n 7 having been released with an unofficial build of “Cydia”, I had to upgrade Cydia via a package. This is more complex, as packages I release in my repository have to work for all users, not just those on the latest firmware. I have managed to get Cydia 1.1.9 working on iOS 2-7.

Het feit dat deze versie van Cydia nog steeds werkt met ‘iOS’ 2.0 is bizar! Dat heeft hem enorm veel werk moeten kosten en daarnaast heel veel testen. Daarom legt Saurik hieronder uit dat er onder de motorkap nog een aantal problemen zijn die hij nog moet oplossen:

Please understand that there are still some things about this build that are “not quite right” (including the dropbar, which I want to have work like the iTunes Store’s song preview bar, but right now is simply broken). I needed to get this out so I could move to Substrate, and thereby kind of hacked that together.

Cydia-iOS-7-update
Met andere woorden, het grotendeel van de basis functionaliteit zou moeten werken zonder te veel problemen. Maar er zijn nog steeds een aantal wensen die Saurik wil implementeren en een volgende Cydia update. Ik hoop dat dit gepaard gaat met een nieuw Cydia icoontje dat meer in lijn is met iOS 7. Zoiets als hieronder zouden wij wel waarderen:
Cydia-iOS-7-Icon
Laat ons weten wat jullie van de nieuwe Cydia voor iOS 7 vinden!
Join the Forum discussion on this post

6 antwoorden
   • timo
    timo zegt:

    joost hoe komt het eigenlijk dat de ipad 2 niet werkt maar wel de iphone en ipod en dan nog ieds die fix van de ipad weet evasi0n er van?
    alvast bedankt!
    gr timo

    Beantwoorden
    • Joost
     Joost zegt:

     Ik heb geen idee. Het kan zijn dat er voor de iPad een andere exploit gebruikt is dan voor de iPhone. En dan ligt het er nog aan welke iPad het is en de verschillende kernels etc. Kan velen oorzaken hebben.
     Evad3rs, de makers van Evasi0n weten van de problematieken af en werken hard aan een update. Ik verwacht hem binnen een aantal dagen.

     Beantwoorden
 1. Nick
  Nick zegt:

  Heey, ik heb voor het eerst mijn ipad mini gejailbreaked met succes, maar hoe kan ik nou die gratis apps krijgen en downloaden eigenlijk? Ik heb er nog niet veel verstand van.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *