Viber, de populaire berichten/bel app en concurrent van WhatsApp heeft het laatste jaar wat achterstand opgelopen. Niet nam WhatsApp de leiding, maar ook Google komt met een nieuwe service genaamd Bable IM.
Een klein wonder is dat Viber op dinsdag een splinter nieuwe desktop app heeft aangekondigd voor de Windows PC en Mac….GRATIS! Viber laat je op de Mac, Windows, Android, Windows Phone, Nokia, Bada, Blackberry en iOS gratis berichten sturen zoals WhatsApp maar brengt ook gratis bellen naar de platformen.
Viber-desktop-teaser-001
Viber maakt het nu mogelijk om te communiceren via de verschillende operating systems en synchroniseert tussen de mobiele versie en de desktop versie.
Ook leuk is dat Viber, dat opgericht is door een Amerikaanse-Israelische entrepeneur Talmon Marco, zijn mobiele versies heeft geupdated met Video bellen en een verbeterde stem engine (wat ook wel nodig was) zodat de kwaliteit van het gesprek hoger is.
Viber voor de Mac en Windows, zoals je wellicht verwacht, synchroniseert je contacten, berichten en bel historie met je mobiele toestellen. En natuurlijk kan je een gesprek starten op Viber op de iPhone en met het gesprek verder gaan op de PC of de Mac.
Het officiële bericht van Viber:

One of the strengths of Viber is its easy activation process. The company has replicated the same process with Viber Desktop. As soon as you enter your mobile number and a confirmation code which is sent to your mobile Viber app, you are ready to go!
All of your mobile Viber contacts are instantly and continuously synced from your mobile Viber to Viber Desktop.

Andere eigenschappen van de desktop applicatie bevatten video gesprekken, HD gesprekken, gratis tekst berichten en foto berichten, groeps gesprekken en meer.
Hier is een korte video van de Viber Desktop.

Volgens Viber heeft de service 200 miljoen geregistreerde gebruikers. Concurrent WhatsApp kondigde aan dat de mijlpijl van 200 miljoen gebruikers gepasseerd werd in maart 2012.
Viber-3.0-for-iOS-iPhone-screenshot-003 Viber-3.0-for-iOS-iPhone-screenshot-004
Een nieuwe online indicator helpt je te zien wie online is en in-app notificaties voor nieuwe berichten zijn ook handig!
De visuele aanpassingen bevatten een herontwerp van de contacten, grotere foto’s en de mogelijkheid om door foto’s te bladeren van bepaalde gebruikers of groepen.
Viber-3.0-for-iOS-iPhone-screenshot-002 Viber-3.0-for-iOS-iPhone-screenshot-001
Viber 3.0 is nu gratis beschikbaar in de AppStore voor iOS gebruikers en de Google Play Store voor Android gebruikers.
Ik ben benieuwd wat WhatsApp ons nu gaat brengen!
Join the Forum discussion on this post

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *