In november 2012 gaf musclenerd aan dat @phoenixdev en @chpwn in het bezit waren van een zogenaamde Failbreak. Hieruit bleek dat een Failbreak een jailbreak is die alleen bestemd is voor personen met een Apple ontwikkelaars account. Deze definitie blijkt echter niet te kloppen.
ipad-mini-jailbreak

the “failbreak” from @phoenixdev @chpwn in action on an iPad-mini 🙂 twitpic.com/ba1ega (why failbreak? see @planetbeing’s timeline)

Volgens de ontwikkelaar Saurik is deze definitie van een Failbreak niet juist. Pod2g zag dat deze term een keer gebruik werd op het IRC kanaal, maar verboog de betekenis enigszins. Chpwn moest dit verduidelijken in een Twitter bericht, maar nu gebruikt iedereen de term op een manier waaruit blijkt dat ontwikkelaars iets hebben ontwikkeld wat ze in werkelijkheid niet hebben.
Wat is een Failbreak dan wel?
Een Failbreak is een jailbreak met niet volledig werkende kernel patches waardoor Substrate niet werkt. Saurik heeft een programma gemaakt genaamd vmcheck voor jailbreakontwikkelaars zodat ze hun patches in verschillende onderdelen kunnen testen. En als deze check faalt, wordt dat een Failbreak genoemd.
Als dat programma gedraaid werd op de jailbreak van chpwn en pheonix zou deze falen.
De term werd allereerst gebruikt door Chpwn op een vrijgegeven jailbreak, daar waar iets mis was waardoor Substrate niet naar behoren werkte met een aantal processen. Saurik gebruikte het later met een jailbreak waar de kernel patches de verschillende beschermingen van het geheugen niet ondersteunde die benodigd waren door C Substrate.

Join the Forum discussion on this post

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *