Zephyr is een nieuwe jailbreak tweak die beschikbaar is vanuit Cydia. De tweak is ontwikkeld door iOS hacker en ontwikkelaar Grant Paul (ook wel bekend als Chpwn). Hij is verantwoordelijk voor veel tweaks in Cydia waaronder Infinifolders, Infinidock en infiniboard. Deze coole tweak kunnen we niet achterwege laten, omdat het je dagelijkse manier van werken beïnvloed op jouw iOS toestel.


In de video is te zien dat je simpelweg naar boven kan vegen met je vinger, aan de onderkant van je scherm, om de applicatie switcher tevoorschijn te toveren. Of als je al in een applicatie werkt kan je je vinger naar de zijkant vegen om naar een andere applicatie te gaan. Dit is een mooie manier om te multitasken op je iPhone zonder dat je de overbodige multitask bewegingen van je iPad naar de iPhone haalt.
[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=oZEypDIqekQ’]
Steve jobs had als visie geen knoppen meer te gebruiken op je toestel; met deze tweak komt dat een stuk dichterbij.
Zephyr heeft een aantal simpele instellingen in de Instellingen applicatie waar je een aantal dingen kan instellen zoals het naar de zijkant vegen met je vinger en het van onderen naar boven vegen met je vinger om de app switcher te zien.
Er zitten echter een aantal nadelen aan. Als je het Notificatie Center opent en je hem weer wilt dicht doen door met je vinger naar boven te gaan, kan het zijn dat je je App switcher ongewenst naar voren haalt. Ook kan het zijn dat als je naar rechts wilt vegen om bijvoorbeeld een mail te verwijderen je naar een andere app gaan, in plaats van het verwijder knopje te zien.
We hopen dat Chpwn nog met updates komt om deze conflicten op een goede manier aan te pakken. Behalve dan de bovenstaande kritiek vind ik het een mooie toevoeging aan mijn iOS 5.0.1 untethered jailbreak.
Zephyr werkt op iOS 5 en is op het moment alleen beschikbaar voor de iPhone en iPod Touch, aangezien de iPad ze al heeft. Chpwn geeft aan dat hij in de loop der tijd meer functionaliteit aan toe zal voegen.

  • Naam: Zephyr
  • Prijs: $2.99
  • Repo: BigBoss (standaard in Cydia)
  • Versie: 1.0-1
  • Ontwikkelaar: chpwn
  • Onze waardering: 4/5

Join the Forum discussion on this post

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *