Het moment was er. Ik trok in ons nieuwe huisje en ging op zoek naar een internet/tv provider. Glasvezel ligt er nog niet, dus werd het via de kabel: Ziggo. Prima diensten en producten(, maar een belachelijke klantenservice).
Ziggo
Na dagen lang ploeteren met de klantenservice van “Ziggo” werkte digitale TV eindelijk. Dan nu de Ziggo app op mijn iPhone en iPad eens proberen. Helaas, dat ging niet. Ik kreeg de volgende melding:

Live TV is momenteel niet beschikbaar. Probeer het later ook eens.

TV Kijken niet mogelijk. Live TV is momenteel niet beschikbaar. Probeer het later opnieuw.


Je kunt proberen totdat je een ons weegt. De reden van deze melding is niet omdat de service er bij Ziggo uit ligt (in de meeste gevallen), maar omdat jouw iPhone, iPad of iPod Touch gejailbreakt is. Waarom ze toestellen met een jailbreak blokkeren, geen idee.
Nu vraag je je af, wat moet ik hier aan doen? Omdat je een jailbreak hebt kan je via Cydia een tweak installeren genaamd “tsProtector P” (ironisch hé?).
IMG_0949 IMG_0950 IMG_0951

  • Open Cydia -> zoek tsProtector P en koop deze waarna de installatie volgt.
  • Na de installatie van tsProtector P ga je naar instellingen -> tsProtector en zet je Alert op ‘Prompt (Allow). Bij iedere app krijg je eenmalig 3 seconden de melding of je toegang wilt geven tot de root, na 3 seconden staat hij het automatisch toe.
  • Vervolgens open je de Ziggo app en klik je direct op Deny. Je geeft dus geen toegang tot de root.
  • Als het goed is kan je nu naadloos tv kijken op je iPhone, iPad of iPod Touch en krijg je bovengenoemde melding niet meer.

Ik zie de volgende vraag al komen: ‘Is dit legaal?’ Ja, dit is legaal, want je doet niets met de dienst van Ziggo aan hun kant, je voegt enkel een beperking toe voor die app in het iOS. Ziggo kan het waarschijnlijk niet waarderen (om welke reden dan ook), maar wij als klant waarderen meer zaken niet van Ziggo.
Veel plezier!

De logo’s en de merk- en productnamen Ziggo zijn eigendom van Ziggo.

 

Join the Forum discussion on this post

3 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *